Pizzerija Ruspante

Pizzeria Ruspante

Ruspante

Vrijeme: 65 min
Klinci: Da
Psi: Da


Jedan od najvećih problema s kojim se susreću gosti u Lici je nedostatak dobrih restorana. Zvuči nevjerojatno, ali stvarno je problem. Tu čak ne računam vrhunske restorane (kojih nema) već dobre restorane. Ipak, jedno ime uvijek ispliva – Pizzeria Ruspante. Kažu, najbolja pizza u Lici.

Mislim da je red da ipak malo nadopunim ovu uvodnu tvrdnju kako se radi o najboljoj pizzi u Lici. Ruspante se redovito nalazi na popisu najboljih pizza u Hrvatskoj, a ne samo u Lici. Tajna je vrlo jednostavna; kvalitetni i lokalno nabavljeni sastojci.

Mnogi od ovih sastojaka su vrlo rijetki gosti na pizzama. Jedan takav je pastrva koja se nalazi na meni najzanimljivijoj Ruspanteovoj pizzi. Zapravo, s obzirom da se Ruspante nalazi na rijeci Gacki, sasvim je logično da je i pastrva na pizzi.

Još jedan sastojak koji je redovno na ličkim tanjurima, a nikada na pizzi (osim ovdje) je janjetina. Čak i ako zaključite da vam Ruspante nije među najboljima, definitivno vam mora biti među najoriginalnijima.

Zadnji puta kada sam bio, još uvijek se nije moglo plaćati karticama, što je po meni veliki minus. Nisam mafijaš i uglavnom ne koristim gotovinu. To je bilo zadnji put ali baš svaki put sam morao čekati za stol pa je preporuka da ga rezervirate unaprijed na +385(0)53 787 787.