Interpretacijski centar Krasno

Interpretacijski centar Krasno

Interpretacijski centar Krasno

Vrijeme: 70 min
Klinci: Da
Psi: Da


Prođete li kroz Krasno, a ne posjetite Interpretacijski centar, ne znate što propuštate. Ne kažem da će vam biti žao što ste propustili, nego samo da ne znate što propuštate. Ovo je mjesto koje se zapetljalo u vremenu, negdje prije stotinu godina.

Da odmah bude jasno, postav mi je zanimljiv, a gospođa koja me provela kroz njega zaslužuje čistu peticu za trud i zalaganje. Tu nemam apsolutno nikakvih primjedbi, ali način na koji je postav prezentiran je toliko zastario i štreberski da bi ga upravo iz tog razloga trebalo kao takvog ostaviti za vjekove. To je samo po sebi povijesna vrijednost.

“S moje desne strane vidite prepariranu medvjedicu staru dvije godine, medvjedića starog četiri mjeseca, medvjedića starog dva mjeseca i medvjedića starog jedan dan.” Muuoooliiiiimm? Da, da, tako to nekako izgleda. Osim prepariranih životinja, možete vidjeti i brdo šumarske opreme.

Posjet morate najaviti, a kartu kupite u Kući Velebita, par metara dalje. Kada vam daju kartu, na nju udare pečat s datumom. Po tome sam vidio da sam prvi posjetitelj nakon devet dana.