Za influencere

Za influencere

Crkva Svete Petke

Obično su influencerska mjesta super poznata i viđena puno puta ali fotografije s ovog mjesta viđam jako rijetko. Eto prilike za vas. Ja sam, na žalost, bio sam, bez djevojke u šarenoj haljini koja gleda u daljinu i jednom rukom drži slamnati šešira na kojem piše “Summer vibes”. Nisam bio ni u zalazak sunca zimi kada bi sunce moglo biti točno u pozadini.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Orlov kuk

Planinarskom skloništu Crnopac (Tatekovo sklonište) ima predivan pogled na istok i izlazak sunca ali pogled prema zapadu je zaklonjen. Na oko 20 minuta hoda od skloništa je Orlov kuk s kojeg puca predivan pogled na zapad. Staza nije često korištena i najbolje markirana pa budite oprezni. Pogledajte upute za stazu Malog princa.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Orlov kuk

Volim ovaj spomenik, prvo, jer je neobičan, a druga zato što nije posvećen nekom posebnom čovjeku nego cesti i svima onima koji su ju prije više od dva i pol stoljeća gradili. Najbolje vrijeme za fotografiranje je zalazak sunca što je, naravno, za vas savršeno. Spomenik se nalazi iznad Oštarijskih vrata, a ako ne znati doći, imate uputu u opisu za vrh Kiza.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Sveto Brdo

Ovo je podvala i trebate se dosta pomučiti da bi došli na Sveto brdo, ali ako može klinac od 7 godina imati ovakvu fotografiju, možete i vi. Kad ju objavite, tagate se i sherate to na influencerskom profilu, foloweri će lajkat i post će postati viralan. Zimska varijanta fotografije jednako je atraktivna, a priskrbiti će vam i dozu avanturističkog duha.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Vidikovac Krupa

Ako od Kudinog mosta idete desnom stranom Krupe, prvo ćete proći kratku i slatku ferratu, a na nakon nekoliko stotina metara, na mjestu gdje se Krnjeza ulijeva u Krupu, odvaja se staza što se strmo penje prema vidikovcu i dalje prema parkingu. Stazu je nakon vidikovca nešto teže pratiti jer se isprepliće više puteva. Pročitajte upute za Kudin most.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Tulove grede

Tulove grede su vjerojatno najpoznatija kamena formacija u Hrvatskoj pa bi i slika s njenog vrha trebala biti privući pozornost. Nakon što izađete iz automobila, ako ste vješti, uspon traje manje od 45 minuta, a silazak natrag do automobila mrvicu kraće pa nije problem biti gore i dok sunce zalazi. Pogledajte upute za Tulove grede.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Zir Zen

Tek mi je sada sinulo da bi stvarno bilo nepravedno sekciju “Za influencere” napraviti bez samog Zir Zena. Ako on nije mjesto za vrhunsku influencersku fotografiju, onda ne znam što bi drugo moglo biti. Također, omjer uloženog truda i efekt su neusporedivo bolji od bilo koje druge lokacije.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Orlov kuk

Orlov kuk već imamo u ovoj sekciji, a ideja ponovnog pojavljivanja je taj što tek par desetaka metara južnije postoji nekoliko jako zanimljivih mjesta koja, ako pratite markaciju, neće te otkriti. Malo prije samog vrha skrenite prema jugu i pronjuškajte. Na kuku sama bio jako puno puta ali uglavnom sam. Ovo je bila iznimka. Pogledajte upute za stazu Malog princa.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Pueblo

Za pravog influencera nema ništa ljepše od riskiranja vlastitog života za dobru fotografiju. Stanite na rub kanjona rijeke Zrmanje i zadovoljite svoje iskonske porive. Pueblo je jako poznato i posjećeno mjesto ali mi se čini da je njegova velika mana da morate biti udaljeni od foto aparata pa će do izražaja više doći kanjon nego vi.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Zir

O Ziru smo do sada već naučili puno toga. Vidik s njegova vrha ima odličan omjer uloženog truda i onog što za njega dobijete. Ako trebate posjetiti samo jednu lokaciju iz ovog vodiča, onda neka to bude Zir. Ako ste kul kao ja, ustanite u četiri u jutro i dočekajte zoru iznad mora magle.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Dougas C47

Na samom ulazu u vojnu bazu Željava pozdraviti će vas Douglas C47 zrakoplov koji je najfotogeničniji iz zraka ali kako ja ne koristim dron, prilažem fotografiju iz ljudske perspektive. Zgodne fotografije bi se dale napraviti i unutar samih tunela. S obzirom da se do svega jednostavno dođe automobilom, nema razloga da ne istražite. Pogledajte upute za vojnu bazu Željava.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Sklonište Crnopac

Sklonište Crnopac je jedno od najposjećenijih ali i najromantičnijih planinarskih skloništa na Velebitu. Nalazi se u masivu Crnopac i savršeno je mjesto za dočekati izlazak sunca. Dovoljno je da otvorite vrata skloništa i već ste na pravom mjestu. Za dolazak pogledajte upute za stazu Malog princa. Usput, ovo sklonište mi je bilo najveća inspiracija za Zir Zen.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Planet Kruščica

Ljeti, kada je vodostaj nizak, šetnja onim što je u ostatku godine bilo dno jezera Kruščica, postaje nadrealno iskustvo, poput šetnje nekim drugim planetom. Nevjerojatno kako i više od pedeset godina nakon što je jezero nastalo, debla nekih stabala i dalje prkosno stoje na sred jezera.

Kul faktor:   Znoj i suze:

Veliki Bat

Kojim god putem došli, morat ćete se dobro potruditi da se popenjete, ali nagrada za uspon na Bat je, kao što vidite, neprocjenjiva. Kada ste već gore, svratite i do Orlovog kuka na zalazak sunca.

Kul faktor:   Znoj i suze:

previous arrow
next arrow
Shadow

Kliknite na fotografiju da bi dobili upute za dolazak do lokacije.