Medvidovača

Medvidovača

Vrijeme: 9 min + 60 min
Klinci: Da
Psi: Da


Popeo sam se na Medvidovaču tako da vi ne morate i ne zezam se. Mrtav ozbiljan sam! Vrh, iako gol, okružen je šumom i osim sunca, s njega se ne vidi baš ništa. Kako bi se reklo, odličan pogled ako si solarni panel.

Poučna staza, koja vodi do vrha je neinspirativna, osim prvih petnaestak minuta i to je sve što vam preporučam da prođete. Prošetajte taj dio preko zanimljivih kamenih formacija prekrivenih mahovinom i usput pokušajte ignorirati besmisleni stol i klupe na sred staze. Kada dođete do prvog mjesta s kojeg se vidi Velebit, opalite fotku i vratite se natrag.

Ostatak staze prema vrhu je dobro markiran, ali po dosta grubom i neutabanom terenu, što nije baš najbolje za vaša stopala. Kod silaska situacija neće biti ništa bolja.

Uvjeren sam kako se radi o jednoj od onih situacija u kojoj se nije tražio način da se neki dio krajolika pametno oplemeni, već se samo htjelo izvući novce iz fonda. I tako nastade poučna staza. Jedino što bi spasilo situaciju je da se na vrhu postavi promatračnica. E, onda bi sve moglo imati smisla.