Plitvička jezera

Plitvička jezera

Plitvička jezera

Vrijeme: 65 min
Klinci: Da
Psi: Da


Mislim da stvarno nema smisla opisivati vam ljepotu Nacionalnog parka Plitvička jezera. To što se bez iznimke uvijek nalazi u samom vrhu popisa najljepših nacionalnih parkova Europe, jasno pokazuje o kakvom mjestu se radi.

Ovaj najstariji i uvjerljivo najposjećeniji nacionalni park Hrvatske na UNESCO-vom popisu svjetske prirodne i kulturne baštine jednako je dugo kao i ja na popisu živih; od 1979. godine. Oboje smo biološki fenomeni i, naravno, oboje imamo svoje uspone i vodopadove.

Nacionalni park otvoren je za posjetitelje svaki dan u godini i to neka vam bude inspiracija za redovite posjete, jer Plitvička jezera su različita u svako godišnje doba. Meni su omiljena zimi i već dva puta sam izabrao sunčani, snježni dan, pokupio klince iz škole i otišao. Obucite se jako toplo, a dobra obuća je bitna, kako zimi, tako i u bilo koje drugo doba. Zimi je zbog snijega često dio parka neprohodan za goste.

Ulaznice su paprene tako da bi to moglo biti malčice problematično za redovne posjete koje sam predložio no, rođendan nacionalnog parka je 8. travnja i tih dana su ulaznice jeftinije. Iako se mogu kupiti i na samom ulazu, kupite ih online jer ste jedino tako sigurni da ćete doista i uživati u Plitvicama.