Tulove grede

Tulove grede

Tulove grede

Vrijeme: 55 min + 45 min
Klinci: Ako su spretni
Psi: Ne


Ako ste ikad prošli kroz tunel Sveti Rok, pogotovo s morske strane prema unutrašnjosti, znate kako izgledaju Tulove grede. Koliko god divlje izgledale, zapravo su prilično pristupačne i uz samo mrvicu opreza i spretnosti možete zamijeniti karte pa napokon pogledati i autocestu s Tulovih greda.

Markirana i utabana staza počinje odmah od parkinga i vodi strmom travnatom visoravni. Nakon prvog, napornog, ali tehnički nezahtijevnog uspona, staza se uvlači među kukove i počinje rock’n’rol. Na nekim djelovima su postavljene sajle i klinovi, ali staza je sigurna i nije previše zahtjevna, pogotovo za suhog vremena. Samo malo pažnje i nema potrebe za brigom.

Rijetko kada preporučujem da se na vrhove ide na zalaske Sunca jer obično nakon njih slijedi spust po mraku, ali spust s Tulovih greda je kratak tako da ako gore previše ne odužite, bez problema na vrijeme stižete na sigurno do automobila.

Jedina mana Tulovih greda je da se s njihova vrha ne vide Tulove grede, ali je pogled vrijedan svakog prijeđenog koraka.