Bent

Bent

Vrijeme: 27 min
Klinci: Da
Psi: Da


Kaže Josip da su se na Bentu za poljubac neke cure iz Zagreba bacali sa stijene k’o blesavi. Oni hrabriji skakali su s metalne konstrukcije starog željezničkog mosta, stotinjak metara dalje. U meni ovo stvara sliku jednog savršenog djetinjstva.

Sve se mijenja. Djetinjstvo prolazi, a sjećanja ostaju. Bent ne izgleda onako kako je izgledao prije. Umjesto prirodne barijere, izgrađena je umjetna i to je sada postala scenografija za neka nova sjećanja nekih novih klinaca. Bez obzira na ribolovce koji tu dolaze češće od kupača, mene će ovo mjesto uvijek podsjećati na Josipovo djetinjstvo. Umjesto bacakanja ribe, ja ću uvijek čuti poljubac dijeve i pljusak junaka.

Ako ovo čita neka cura iz Zagreba, neka udjeli poljubac hrabrim skakačima. Njima će to puno značiti. Znam da se takve stvari pamte cijeli život.

Iako izgleda kao da je najbolje parkirati uz državnu cestu D50 i nastaviti pješice, nije. S D50 skrenite u Bilaj, pređite prugu i na križanju idite lijevo. Nakon 250 metara skrenite lijevo na šumski put koji vas vodi do rijeke Like.