Djela Kristiana Krekovića

Djela Kristiana Krekovića

Vrijeme: 36 min
Klinci: Da
Psi: Da


Ovo je jako zanimljivo! Prvo, motivi Kristiana Krekovića su vrlo, zapravo, potpuno netipični za Liku. Drugo, njegova djela se ne nalaze u muzeju, nego u Narodnoj knjižnici i Vijećnici Općine Perušić.

Možda na prvu ruku lokacija izgleda neprimjereno, no mislim da ima i nekih prednosti. Da su ulja (njih 33) u nekom muzeju u Perušiću, pitanje je koliko bi ih ljudi vidjelo. Ja sam ih upoznao upravo preko općinske vijećnice u kojoj sam, zbog posla, bio nebrojeno puta. U jednoj takvoj prigodi, Nikola i Matea bili su zainteresirana javnost na sjednici Povjerenstva za stratešku studiju i tako postali moji fotomodeli. Jako su uzbuđeni što će završiti u vodiču.

Kristian je rođen u selu Koprivna u BIH, a umro u Palma de Mallorci. Naravno, sada se pitate kakve on veze ima s Perušićem. Njegov otac, Roko, rođen je u Perušiću, što su oni koji poznaju ovaj kraj, zahvaljujući prezimenu, odmah mogli i pretpostaviti.

Ako ste u Palma de Mallorci, otiđite u galeriju “Museu Kreković”. Ako ste u Perušiću, javite se u knjižnicu i rado će vas provesti kroz postav.